Project Description

This special project was driven by a very creative owner. We were pleased to be able to team up with her to turn the first line drawings on graph paper into a house that really worked. It is a rambling, rustic beauty, full of creative thoughts and ideas made “on the run” by the owner who was very hands-on during the construction. She constantly pushed the envelope during the design process and the result is quite unique indeed. The site was tricky, at the bottom of a slope with an amazing view. The solution was to place the garage at the top, and to step down to the house via a mud room and tack room to the main house level. A platform created for the main part of the house and the placement of the various rooms left a series of lovely little terraces on all sides of the house to be used in different seasons and at different times of the day, either following the sun or avoiding it, depending on the time of year. The owner sourced many beautiful building elements, including the many and unique timber and iron doors, the Juliet balcony, the fountain, the huge pergola columns and the massive plate glass windows framing the views from the great room and master bedroom.